Board of Trustees Dr. Neil Canby Jayme Dryden Krista Nowak Sandra Romero Steven Sullivan



Superintendent Dr. Raul Ramirez Principal Kim Kuklenski

"Honor the Past, Live in the Present, Drive to the Future ... The Mesa Way!" *Warning bell for grades 4-8 will ring at 8:08am. *Warning bell for grades TK-3 will ring at 8:23am.

<u>TK</u>

TK - Regular Dismissal		TK - Early Dismissal		TK - Parent Conference Week Dismissal (10/10/22 - 10/14/22)	
8:25	School Begins	8:25	School Begins	8:25	School Begins
8:25-9:50	Instruction (85 Minutes)	8:25-9:30	Instruction (65 Minutes)	8:25-9:30	Instruction (65 Minutes)
9:50-10:05	Recess (15 Minutes)	9:30-9:45	Recess (15 Minutes)	9:30-9:45	Recess (15 Minutes)
10:05-11:25	Instructional (80 Minutes)	9:45 -10:45	Instruction (60 Minutes)	9:45 -10:45	Instruction (60 Minutes)
11:25-12:00	Lunch (35 Minutes) 11:25-11:45 eat first 11:45-12:00 play second	10:45-11:20	Lunch (35 Minutes) 10:45-11:05 eat first 11:05-11:20 play second	10:45-11:20	Lunch (35 Minutes) 10:45-11:05 eat first 11:05-11:20 play second
12:00-1:10 Instruction (70 Minutes)		11:20-12:25	Instruction (65 Minutes)	11:20-12:35	Instruction (75 Minutes)
Total Minutes = 235 min		Tota	l Minutes: 190 min	Total Minutes: 200 min	

K

Kindergarten - Regular Dismissal (8/24/22-10/7/22)		Kindergarten - Regular Dismissal (10/17/22-6/16/22)		Kindergarten - Early Dismissal		K - Parent Conference Week Dismissal (10/10/22 - 10/14/22)	
8:25	School Begins	8:25	School Begins	8:25	School Begins	8:25	School Begins
8:25-9:50	Instruction (85 Minutes)	8:25-9:50	Instruction (85 Minutes)	8:25-9:30	Instruction (65 Minutes)	8:25-9:30	Instruction (65 Minutes)
9:50-10:05	Recess (15 Minutes)	9:50-10:05	Recess (15 Minutes)	9:30-9:45	Recess (15 Minutes)	9:30-9:45	Recess (15 Minutes)
10:05-11:25	Instructional (80 Minutes)	10:05-11:25	Instructional (80 Minutes)	9:45 -10:45	Instruction (60 Minutes)	9:45 -10:45	Instruction (60 Minutes)
11:25-12:00	Lunch (35 Minutes) 11:25-11:45 eat first 11:45-12:00 play second	11:25-12:00	Lunch (35 Minutes) 11:25-11:45 eat first 11:45-12:00 play second	10:45-11:20	Lunch (35 Minutes) 10:45-11:05 eat first 11:05-11:20 play second	10:45-11:20	Lunch (35 Minutes) 10:45-11:05 eat first 11:05-11:20 play second
12:00-1:10	Instruction (70 Minutes)	12:00-1:10	Instruction (70 Minutes)	11:20-12:25	Instruction (65 Minutes)	11:20-12:35	Instruction (75 Minutes)
·		1:15-1:25	Recess (10 Minutes)				
		1:25-2:40	Instruction (75 Minutes)				
Total Minutes: 235 min		Tota	al Minutes: 310 min	Total Minutes: 190 min Total Minutes: 2		al Minutes: 200 min	

<u>1st</u>

1 st Grac	de - Regular Dismissal	1st Grade - Early Dismissal		
8:25	School Begins	8:25	School Begins	
8:25-9:50	Instruction (85 Minutes)	8:25-9:30	Instruction (65 Minutes)	
9:50-10:05	Recess (15 Minutes)	9:30-9:45	Recess (15 Minutes)	
10:05-11:35	Instructional (90 Minutes)	9:45 -10:45	Instruction (60 Minutes)	
11:35-12:10	Lunch (35 Minutes) 11:35-11:50 play first 11:50-12:10 eat second	10:45-11:20	Lunch (35 Minutes) 10:45-11:05 eat first 11:05-11:20 play second	
12:10-1:15	Instruction (65 Minutes)	11:20-12:25	Instruction (65 Minutes)	
1:15-1:25 Recess (10 Minutes)				
1:25-2:40	Instruction (75 Minutes)			
Tota	I Minutes: 315 min	Tota	l Minutes: 190 min	

<u>2nd/3rd</u>

2nd/3rd G	rade - Regular Dismissal	2nd/3rd Grade - Early Dismissal		
8:25	School Begins	8:25	School Begins	
8:25-9:30	Instruction (65 Minutes)	8:25-9:50	Instruction (85 Minutes)	
9:30-9:45	Recess (15 Minutes)	9:50-10:05	Recess (15 Minutes)	
9:45-11:00	Instruction (75 Minutes)	10:05-11:35	Instruction (90 Minutes)	
11:00-11:35	Lunch (35 Minutes) 11:00-11:20 eat first 11:20-11:35 play second	11:35-12:10	Lunch (35 Minutes) 11:35-11:55 eat first 11:55-12:10 play second	
11:35-1:30	Instruction (115 Minutes)	12:10-12:25	Instruction (15 Minutes)	
1:30-1:40	Recess (10 Minutes)			
1:40-2:40	Instruction (60 Minutes)			
Tota	al Minutes: 315 min	Tota	Minutes: 190 min	

<u>4th/5th</u>

4th/5th Grade - Regular Dismissal Mon/Fri		4th/5th Gr	4th/5th Grade - Regular Dismissal Tues/Thurs		4th/5th Grade - Early Dismissal	
8:10	School Begins	8:10	School Begins	8:10	School Begins	
8:10-10:25	Instruction (135 Minutes)	8:10-10:25	Instruction (135 Minutes)	8:10-10:25	Instruction (135 Minutes)	
10:25-10:40	Recess (15 Minutes)	10:25-10:40	Recess (15 Minutes)	10:25-10:45	Recess (20 Minutes)	
10:40-12:25	Instruction (105 Minutes)	10:40-12:25	Instruction (105 Minutes)	10:45-11:45	Instruction (60 Minutes)	
12:25-1:00	Lunch (35 Minutes) 12:25-12:40 play first 12:40-1:00 eat second	12:25-1:00	Lunch (35 Minutes) 12:25-12:45 eat first 12:45-1:00 play second	11:45-12:20	Lunch (35 Minutes) 11:45-12:00 play first 12:00-12:20 eat second	
1:00-2:50 Instruction (110 Minutes)		1:00-2:50	Instruction (110 Minutes)	12:20-12:35	Instruction (15 Minutes)	
	Total Minutes: 350 min				Total Minutes: 210 min	

<u>6th/7th/8th</u>

6th/7th/8th Grade -Regular Dismissal MON/ FRI (traditional)		6th/7th/8th - Regular Dismissal TUES/ THURS (block)		6th Grade - Early Dismissal		7th/8th Grade - Early Dismissal	
8:10-8:15	Homeroom (5 Minutes)	8:10-8:15	Homeroom (5 Minutes)	8:10-8:15	Homeroom (5 Minutes)	8:10-8:15	Homeroom (5 Minutes)
8:15-9:10	1- Instruction (55 Minutes)	8:15-9:54	1/2- Instruction (98 Minutes)	8:15-9:06	1 - Instruction (51 Minutes)	8:15-9:06	1 - Instruction (51 Minutes)
9:12-10:08	2- Instruction (56 Minutes)			9:06-9:21	Nutrition	9:06-9:21	Nutrition
		9:56-10:41	7 - Instruction (46 Minutes)	9:23-10:14	2 -Instruction (51 Minutes)	9:23-10:14	2 -Instruction (51 Minutes)
10:08-10:23	Nutrition	10:41-10:56	Nutrition	10:16-11:07	5 - Instruction (51 Minutes)	10:16-11:07	3 - Instruction (51 Minutes)
10:25-11:21	3- Instruction (56 Minutes)	10:58-12:36	3/4- Instruction (98 Minutes)	11:07-11:42	Lunch (35 Minutes) 11:07-11:27 eat first 11:27-11:42 play second	11:07-11:42	Lunch (35 Minutes) 11:07-11:27 eat first 11:27-11:42 play second
11:23-12:19	4- Instruction (56 Minutes)			11:44-12:35		11:44-12:35	4 - Instruction (51 Minutes)
12:19-12:54	Lunch (35 Minutes) 12:19-12:39 eat first 12:39-12:54 play second	12:36-1:11	Lunch (35 Minutes) 12:36-12:51 play first 12:51-1:11 eat second	CORE ACADEMIC CLASSES (ELA, MATH, SCIENCE, SCO STDS)		CORE ACADEMIC CLASSES (ELA, MATH, SCIENCE, SCO STDS)	
12:56-1:52	5- Instruction (56 Minutes)	1:13-2:50	5/6- Instruction (97 Minutes)				
1:54-2:50	6- Instruction (56 Minutes)						
Total Minutes: 340 min		Tot	al Minutes: 344 min	Total Minutes: 209 min			